MSDŽ sk A 8.kolo

30.03.2014 15:47

Český Těšín-Havířov 1:0

Pržno-Štramberk 3:4 Branky:Heroková, Zámečníková, Klusová

Bruntál-Stachovice 4:0

Brušperk-Trojanovice 14:0

Ostrava-Veřovice 0:3

Nové Sady-Lubina 2:2

 

KOMENTÁŘE:

Nové Sady – Spartak Lubina 2:2 (1:2)
Vedoucí soutěže Lubina jel na horkou půdu Nových Sadů potvrdit svoje postavení v tabulce. Dovezly si cenný bod,ale musely o něj perně bojovat.Domácí totiž byli o něco lepším celkem.
Pravda ,Lubina dala první branku Monikou Najsarovou,ale domácí utkání otočili ještě v průběhu prvního poločasu.Celý druhý poločas se Sady snažily potvrdit převahu dalšími brankami,ale Spartak zásluhou A.Kvitové srovnal skoré a zůstává tak nadále v čele soutěže. 

Pržno – Štramberk 3:4 (1:2)

branky:5.min 0:1 Kat.Nedomová,39.min.0:2 Lucie Stupavská,44.min. 1:2 Heroková Klára, 58.min.2:2 Klusová Iva,62.min.2:3 Jana Kelnarová,67.min 2:4 Michaela Davidová,81.min. 3:4 Eva Zámečníková

ŽK: domácí Iva Klusová 56.min.

Rozhodčí pan Jan Melotík

Sestavy:

SK Pržno: Petra Skočovská-Nikol Borová,Iva Štefková,Iva Klusová,Nikol Mojžíšková,Klára Heroková,Eva Zámečníková,Pavla Skotnicová,Kateřina Sikorová,Zuzana Pavlíková,Monika Dunová-střídání Kateřina Rogovská,Kristína Šigutová,Lucie Pisková.

Kotouč Štramberk: Kociánová-Davidová Michaela,Davidová Tereza,Pavlína Kvasničková,Barbora Bodková-Tereza Cibulková,Jitka Čablová,Lucie Stupavská,Monika Židková,-Jana Kelnarová,Kateřina Nedomová,-střídání:Romana Obodová,Hana Kusová,Veronika Tallová,Lucie Stolařová
Štramberk dorazil k utkání v plné síle a hned v úvodu mohla Kelnarová dvakrát skorovat,bohužel dvakrát z vyložené střílí do brankářky.Nicméně už v 5.minutě skorovala K.Nedomová a hosté vedli.Domácí využívali svoji nejlepší hráčku Herokovou k nebezpečným brejkům,ale byl to Štramberk,jenž přidal další branku,když se v 39.min. trefila z dálky Stupavská.Pržno postupně hru vyrovnalo a Heroková snížila ve 44.min. na 1:2.Po přestávce mohl Štramberk inkasovat,ale Kociánová v brance několikrát zachránila a jednou vykopávala z brankové čáry míč stoperka T.Davidová.Nicméně Pržno srovnalo na 2:2 v 52.minutě Ivou Klusovou.Po útlumu zkraje druhého poločasu se však Štramberk vzchopil a dvěma brankama Jany Kelnarové a Michaely Davidové odskočil soupeři na 2:4.V té době byla motorem akcí hostů Monika Židková,která se dokázala prosadit po pravé straně až před branku Pržna.Štramberk v průběhu druhé půle vystřídal všechny hráčky z lavičky a přestože domácí ještě stačili snížit Zámečníkovou na 3:4,tak si nakonec odvezl 3body.Štramberk byl proti domácím fotbalovější a mohl své vítězství vyjádřit větším brankovým rozdílem,bohužel měl špatnou mušku.Hlavní arbitr utkání pan Jan Melotík připustil hrubou hru,zejména pak nebezpečné zákroky zezadu na unikající hráčky Štramberka. Udělil jen jednu žlutou kartu a to domácí Ivě Klusové.

Český Těšín – Havířov 1:0
Jak přiznala trenérka a brankářka Sylva Bajtková,tak to bylo vítězství z kategorie zázraků.Hosté byli jednoznačně lepším celkem.Tvořili hru, snažili se o kombinační pojetí a domácí byli neustále pod tlakem.Vše nasvědčovalo,že branka v síti domácího týmu je na spadnutí-ale ono to tam né a né spadnout.V druhé polovině utkání přišla osudná chvíle-ale pro hosty.Domácí zahrávali trestný kop těsně za polovinou hřiště,míč doletěl až k brankářce Havířova.které míč vypadl z rukou a dobíhající Petra Skočková zakončila do branky a zajistila tak domácím nečekané vítězství. 

Slovan Ostrava -Veřovice 0:3 (0:2)
Domácí potřebovali bodovat a dělali proto maximum.Je ironií osudu,že ačkoli byli v prvním poločase o poznání lepším celkem, tak inkasovali z kopaček Fojtíkové a Mališové.Po první obdržené brance aktivita domácího týmu ochabla.V druhém poločase pak brankou Veroniky Najvarové Veřovice rozhodly definitivně o osudu utkání.Celek, jenž loni skončil v dolní části tabulky se letos propracovává nahoru a podává velmi solidní výkony. Má konsolidovaný kádr,do kterého se snaží zabudovat mladé hráčky.Domácí pak již delší čas mají výkonnostní problémy a ztrácí body i na domácí půdě. 

Brušperk – Trojanovice-Bystré 14:0 (7:0)
Hosté přijeli do Brušperka jen s deseti hráčkami a statečně drželi stav 1:0 do 27.min. ale pak ještě do poločasu inkasovali 6x.V druhé polovině domácí vystřídali všechny hráčky z lavičky, což však na jejich střelecké potenci nemělo vliv a přidali dalších sedm branek.Opět se prosadila Barbora Tesařová ,jenž nastřílela soupeři pět branek. 

Bruntál – Stachovice 4:0 (0:1)
Domácí nic neponechali náhodě a potvrdili,že patří k nejlepším celkům soutěže.Stachovice sice vzdorovaly a první poločas inkasovaly pouze po střele Šandové.Druhá část utkání už probíhala zcela v režii domácích a svoji převahu dokázali vyjádřit brankami,když se znovu trefila Šandová a následně Jarošová a Kuttlerová.