MSDŽ sk.A 9.kolo

30.03.2014 15:51

Stachovice-Český Těšín 1:2

Lubina-Vítkovice 1:3

Štramberk-Ostrava 0:4

Veřovice-Nové Sady 1:5

Trojanovice-Bruntál 0:8

Havířov-Pržno 3:0

 

KOMENTÁŘE:

 

Lubina - Vítkovice 1:3 (0:1)

Branky: 52.min. Kütnerová V. - 31.min. Kaštovská, 59.min. Odziomková, 67.min. Stošková

ŽK: Šmitová - Ocásková, Stošková

 

    Překvapení se zrodilo o víkendu na půdě vedoucí Lubiny, kam zajíždělo družstvo Vítkovic. Hostující hráčky překvapily lídra tabulky aktivní hrou od první minuty a hra v poli byla vyrovnaná. Jediným rozdílem bylo, že zkušené domácí hráčky měly v úvodní dvacetiminutovce několik příležitostí ze standardních situací, které však nedokázaly využít. Největším nebezpečím byla po celý zápas právě bývalá hráčky Vítkovic Veronika Kütnerová (Jankovová), která ve 26.minutě trefila tyč vítkovické branky. Byly to ale Vítkovice, které  o chvíli později radovaly, když Gvužďová přistrčila míč před pokutovým územím nabíhající Kaštovské, jenž trefila míč parádně a domácí brankářka na něj nedosáhla.

   Po změně stran se domácí zakously se do svého soupeře. Jejich tlak přinesl ovoce už po několika minutách, kdy se dostal míč za vítkovickou obranu a Veronika Kütnerová tuto hrubku potrestala nekompromisní střelou k tyči. Hned po rozehrávce se opět Lubina dostala před branku, ale Hronová nebezpečnou střelu vytáhla nad břevno. Vítkovice se rychle otřepaly a hru v poli opět vyrovnaly. Pouhých sedm minut se domácí radovaly z vyrovnání a přišla další sprcha, když se z přímého kopu z dobrých třiceti metrů trefila pod břevno kapitánka Odziomková. Lubina vrhla všechny síly do útoku, ale z další branky se opět radovaly hostující fotbalistky. Důrazná Stošková sebrala míč váhající stoperce a kolem vybíhající brankářky poslala míč do branky domácích potřetí. V závěru utkání měla ještě gólovou šanci Kütnerová, ale hlavou střílí nad  vítkovickou branku.Vítkovice se tak mohly radovat z překvapivého, ale zaslouženého vítězství.

   Trenéři Odziomek a Tabák neskrývali po zápase obrovskou radost z vítězství, ale hlavně z předvedeného bojovného výkonu. Jejich hráčky projevily větší vůli po vítězství a předvedly, jak se hraje srdcem.Poděkovali skvělým fanouškům, kteří vážili cestu do Lubiny a po celý zápas hnali  tým kupředu."

 

Kotouč Štramberk – Slovan Ostrava 0:4 (0:2)

Branky: 12.min.Břeská,21.min.Řeháková,73.min.Urbančíková,79.min.Robotová

Domácí nastoupili v sestavě bez 6 hráček základu a jejich místa zaplnila další mladá děvčata, jenž doposud nedostávala tolik příležitostí ke hře.Když pak ve 30.min. musela pro zranění odstoupit Kateřina Nedomová,zbylo z týmu Štramberka jenom torzo.Domácím nelze upřít snahu,ale to na zkušené hráčky Slovanu nemohlo stačit.Slovan převyšoval domácí kombinačně a přesnými přihrávkami se dostával do šancí.Jen díky Kláře Kociánové v brance a stoperce Kvasničkové,jenž zbyla v obraně ze stálé sestavy, může Štramberk děkovat,že neinkasoval více.Domácí sváděli těžké obranné boje ze kterých se snažili vytahovat k útokům,jenž končily obvykle před šestnáctkou soupeře.V podstatě se štramberačky k zakončení ani nedostaly.

 

Havířov –Pržno  3:0 (2:0)

Branky:Chodurová,Porembská,Vítková

Nejzkušenější týmy soutěže moc pohlednou kopanou nepředváděly.Havířov postupem času navyšoval skoré a utkání dovedl do vítězného konce.V sestavě Havířova se objevila Vítková,jenž je v Havířově na střídavý start z Baníku Ostrava.Zajímavostí je, že den předtím, když  Baník ,,lehl,, na Slovácko 0:9, tato hráčka za Baník nenastoupila.

 

Stachovice – Český Těšín 1:2 (0:1)

Branky: Mičková-Žigová,Dordová

Stachovice byly po většinu utkání lepším a aktivnějším celkem než Těšín,ale ten se skvělou Bajtkovou v brance dokázal většinu šancí domácích zmařit.Hosté využívali svoji dobrou defenzivu k nebezpečným protiútokům.Obě branky v síti domácího týmu padly po chybách brankářky,jenž neměla svůj den.Domácí skorovali z pokutového kopu kapitánkou Mičkovou.

 

Veřovice – Nové Sady 1:5 (0:1)

Hosté byli jednoznačně lepším celkem, ale svoji převahu dokázali vyjádřit brankama až v druhém poločasu.Domácím chyběla brankářka a tak se musela do branky postavit Míša Šuláková,která pak citelně chyběla Veřovicím ve hře.Jedinou branku za domácí vstřelila Veronika Najvarová.Nové Sady se dostaly tímto vítězstvím do čela tabulky a tak má soutěž po devíti kolech nového lídra.

 

Trojanovice-Bystré – Bruntál 0:8 (0:5)

Bruntál produkuje dobrou kopanou,ale v tomto zápase byl spokojen trenér jen s výsledkem. Hra na nerovném povrchu hřiště hráčkám hostujícího týmu dělala značné problémy,nicméně zkušenost se prosadila a získané body pomohly Bruntálu k obsazení druhé příčky tabulky