MSDŽ sk.A 7.kolo

30.03.2014 15:44

Nové Sady-Vítkovice 6:0

Lubina-Ostrava 1:0

Stachovice-Brušperk 1:1

Veřovice-Pržno 4:2 Branky: Borová, Heroková

Havířov-Bruntál 3:1

Štramberk-Český Těšín 1:1

 

KOMENTÁŘE:

Nové Sady - Vítkovice   6:0 (5-0)

Branky: 34., 38. a 45.min. Mokrušová, 3. a 66.min. Petrášová, 20.min. Nováková

Bez karet.

 

V sedmém kole Moravskoslezské divize žen zajížděly vítkovické fotbalistky na půdu dosud neporaženého olomouckého celku. Výsledek utkání je více než drsný a neodpovídá úplně průběhu utkání. V první půli Novým Sadům spadlo do branky téměř vše. I když je třeba přiznat, že domácí hráčky byly o něco fotbalovější a projevila se zkušenost některých opor, hra mezi šestnáctkami byla vyrovnaná. Rozdíl byl však právě v zakončování, ve kterém byly zejména v první půli téměř stoprocentně úspěšné domácí. Dokázaly se dostat do šancí a v zakončení se jim dařilo, oproti tomu vítkovickým hráčkám chybělo více drzosti a přesnosti v okolí pokutového území soupeřek.

     Na výsledku se určitě podepsal rychlý gól, který přinesl klid na kopačky domácích. Střelu Mokrušové z úhlu pod břevno ještě stačila Hronová vytěsnit mimo branku, ale na dorážku Petrášové už dosáhnout nemohla. Vítkovice se poměrně rychle otřepaly a zakously se do svých soupeřek, ale studená sprcha přišla opět na druhé straně, kdy obrana zapomněla v pokutovém území osamocenou Novákovou, která po pěkné kombinaci zvýšila na 2:0. Vítkovice se snažily hrát dopředu a udělat něco z nepříznivým výsledkem, čímž otevřely prostor Olomoučankám, za které ještě do poločasu třikrát bodovala kapitánka Mokrušová. Nejprve přehlavičkovala vybíhající Hronovou, pak přidala z dvaceti metrů přesnou střelu k tyči a svůj hattrick završila gólem do šatny po sólovém úniku.

    Hned v úvodu druhého dějství opět nebezpečně zahrozila Mokrušová, ale tentokrát mířila vedle a naznačila, že by Nové Sady mohly ještě nějakou tu branku přidat. Vítkovice se snažily upravit výsledek, ale zároveň v obranných činnostech působily koncentrovaněji než v prvním poločase. Přesto se podařilo domácím přidat šestou branku zásluhou Petrášové. Čtvrt hodiny před koncem šla znovu sama Mokrušová na vítkovickou brankářku, obhodila si ji a její herecké představení ocenil rozhodčí penaltou. Sama "postižená" si postavila míč na značku pokutového kopu, ale Hronová si zvedla sebevědomí skvělým zákrokem a střelu k tyči vyrazila do bezpečí. Hostující hráčky se pokoušely o čestný úspěch, ale nedočkaly se. Zaslouží si však obdiv za bojovnost až do poslední minuty.

   Poděkování patří také hrstce diváků, která přicestovala s týmem Vítkovic a neúnavně holky povzbuzovala i za nepříznivého stavu až do konce, za což se hráčky odměnily po zápase děkovačkou. 

 

 

Štramberk – Český Těšín 1:0 (0:0)

Branky: 58.min 0-1 Skočková Petra, 61.min. Plachtová Daniela

Hosté přijeli na utkání s jednou hráčkou na střídání, avšak v brance se objevila Sylva Bajtková,která svými zákroky v průběhu utkání, zejména v poslední dvacetiminutovce Těšínu zachránila remízu.

Domácí měli nabitou střídačku a v průběhu utkání střídali pět hráček.V prvním poločase byla hra vyrovnaná,ačkoli zpočátku Štramberk tlačil,tak to byli hosté,kteří už ve druhé minutě zahrozili brejkem přes střed hřiště a brankářka Kociánová musela zasahovat.Ve 30.min. se k zakončení dostala Židková, ale Bajtková střelu pod břevno vytáhla na roh.Ve 40.min měla možnost skorovat domácí Cibulková, ale poprvé střílela do brankářky a podruhé si míč v šestnáctce ukopla.V druhé polovině se domácí snažili o střelbu a v 50.min.  Lucie Stupavská nastřeluje břevno.V 52 minutě Michaela Davidová se dostává před dobře postavenou Bajtkovou a střílí pouze do ní.Soupeř snažil o nebezpečné brejkové akce a v 58.min se podařilo po chybě při rozehrávce  domácích prolomit obranu a skorovat.Štramberk srovnal o tři minuty později,kdy Bajtková neudržela míč po střele domácí hráčky,Židková jej přihrála Plachtové a ta dala branku.Domácí v drtivém závěrečném náporu,jenž trval od 70.minuty uzamkli soupeře na jeho polovině. Byli schopni se prodrat přes zahuštěnou obranu, ale výbornou Bajtkovou v brance nepřekonali.   

 

Veřovice-Pržno  4:2 (3:1)

Branky: Kateřina Rašková,Michaela Šuláková 3x-

Pržno opět havarovalo a touto prohrou se ocitlo jednu příčku ode dna tabulky.Domácí tým pod vedením trenéra Matušky získal cenné tři body.Pržnu se dlouhodobě nedaří a zřejmě nemá dostatečně široký kádr hráček, neboť měli pouze jednu na střídání.Domácí měli mimo Beatu Najvarovou všechny své klíčové hráčky,jak Bražinovou,Fojtíkovou a stoperku Černochovou.Dařilo se teprve 14leté Michaele Šulákové, která hrála na místě středního záložníka a se svými 40 kily byla schopna se prosadit přes daleko mohutnější hráčky soupeře a vstřelit tři branky ( jednu z pokutového kopu za ruku v šestnáctce).Domácí šli do vedení,ale Pržnu se podařilo srovnat.Toť však bylo z jejich strany všechno,pak stříleli jen domácí. Domácí Bražinová měla možností ke vstřelení branek snad na tři  zápasy,ale dnes jí to tam nepadalo.

 

Stachovice – Brušperk  1:1 (1:0)

Branky:…???68.min Otrusinová

Stachovice mají velkou marodku a tak nastupovaly jen s jednou hráčkou na střídání.Soupeř z Brušperka byl na tom ještě hůř-ten přijel pouze s jedenácti hráčkami.Domácí šli během prvního poločasu do vedení a mohli přidat i další branku z pokutového kopu,ale neproměnili.Hostům se podařilo srovnat v 68.min Otrusinovou.Ke konci utkání,když domácí vyčerpali možnosti střídání se jim postupně zranily dvě hráčky a tak dohrávali jen v devíti.Brušperk početní převahy nebyl schopen využít a utkání skončilo dělbou bodů.

 

Havířov – Bruntál 3:1 (2:0)

 

Branky : Volfová,Fukalová,Maláčová-Macháńová

 

Oba týmy produkovaly pohlednou kopanou.Bylo vidět,že se utkaly týmy velmi dobré úrovně z předních příček soutěže.V druhé polovině hra přitvrdila a přibylo nedovolených zákroků.Bruntál snížil na rozdíl jediné branky,ale vzápětí byla střelkyně branky Macháňová faulována,musela odstoupit ze hry a tím se ofenziva Bruntálu za stavila. Havířov pak své vítězství potvrdil a přidal gol na konečných 3:1.

 

 

Spartak Lubina-Slovan Ostrava  1:0 (0:0)

Branky: 60.min.Zuzana Klečková

Domácí si vítězstvím nad soupeřem,jenž přijel tradičně k utkání jen s devíti hráčkami,pojistili vedoucí pozici v čele tabulky soutěže.Dali oslabenému soupeři pouze jedinou,ale rozhodující branku.Slovan si zaslouží uznání za bojovnost a snad se mu podaří v následujících utkáních družstvo doplnit.Je zajímavé sledovat,jak si Lubina postupně svoji málo pohlednou hrou upevňuje postavení v tabulce.V tom spočívá síla domácího týmu-vyhrát,sice těsným rozdílem,ale vyhrát.A zkušené lublinské hráčky to dokazují.