MSDŽ sk.A 5.kolo

30.03.2014 15:37

 

Ostrava-Vítkovice 0:3

Lubina-Český Těšín 3:0

Veřovice-Bruntál 2:4

Nové Sady-Pržno 7:0

Stachovice-Trojanovice 9:0

Štramberk-Brušperk 1:6

 

KOMENTÁŘE:

Slovan Ostrava - Vítkovice   0:3 (0:2)

Branky: 16.min. Stošková, 24.min. Urbancová, 87.min. Maleňáková

Páté kolo Moravskoslezské divize žen svedlo v městském derby dohromady ostravské týmy Slovan a Vítkovice. 

Zápas začal ve znamení uplakaného počasí a k vidění byl vyrovnaný první poločas, ve kterém se dvakrát prosadily hostující hráčky. Nejprve po čtvrthodině hry krásně Luzarová uvolnila Stoškovou a ta umístěnou střelou po zemi nedala domácí brankářce šanci. O osm minut později zahrávala kapitánka Odziomková přímý kop z 25-ti metrů. Její střela ještě orazítkovala břevno, ale vlna vítkovických hráček šla za odraženým míčem důsledně a pro Urbancovou nebyl problém zblízka doklepnout míč do sítě. 

    Po změně stran Slovan výrazně zlepšil hru a byl lepším týmem, jenže Vítkovice dobře bránily a když už se něco dostalo za obranu, jistila svůj tým opět excelentně chytající Lucie Hronová. Domácí hráčky vrhly všechny síly do útoku a snažily se zvrátit nepříznivý stav utkání, ale to otevíralo vítkovickým hráčkám prostor k rychlým protiútokům. Těsně před koncem se jeden z nich podařilo proměnit v gólovou radost. Stošková našla nabíhající Maleňákovou a ta krásnou střelou pečetila vítězství Vítkovic, které si tak připsaly do tabulky další cenné body. 

 

Lubina – Český Těšín 3:0 (1:0)

Branky: 28.min. V.Kuttnerová,64.min. vlastní,89.min. P.Kuttnerová

Oba týmy měly jen po jedné hráčce na střídání a Těšínu chyběly opory-zejména Sylva Bajtková.Průměrné utkání jen s minimem kombinačních akcí.Lubina měla sice většinu utkání převahu,ale nebyla schopna dát branku.Gólmanka Těšína působila dost nejistě-míče jí vypadávaly a při první brance si míč Veroniky Kuttnerové po střele z nulového úhlu srazila do branky.To byla jediná branka první poloviny z dosti velkých příležitostí Lubiny.První střelu na branku Těšín vyslal ve 42.minutě, ale brankářka Petrová s ní neměla problém.Druhý poločas měl obdobný průběh-Lubina v náporu,Těšín s jednou útočnicí ve předu měl proti zkušeným stoperkám Kolářové a Křížkové jen minimální šance na úspěch,ale bylo sympatické,že se snažil o brejkové úniky.Zajímavější byly poslední minuty utkání,to už domácí vedli 2:0,když si dala po rohovém kopu vlastní branku hráčka Těšína.Pak hosté ožili a začali se tlačit k brance domácích, za což zaplatili zraněním hráčky,ta se už do hry nezapojila.Těšín musel hrát do konce o deseti, neboť těsně předtím vyčerpal všechny možnosti ke střídání(tedy jednu).Ale kupodivu byl v deseti najednou lepší než domácí,kteří poněkud ochabli a ponechali iniciativu hostům. Ti  v 80.min dokonce nastřelili tyč.Přesto to byli domácí,jenž si pojistili vítězství brankou Pavlíny Kuttnerové v poslední minutě zápasu.

 

Štramberk – Brušperk  1:6 (1:3)

Branky:Cibulková- Tesařová 5x,Maturová

Domácí začali dobře,hned v počátku si připravili několik šancí a v 5.minutě šli do vedení střelou Cibulkové nad malou brnkářku Brušperka.Hosté se probudili a když domácí neustále váhali se střelbou,tak začali využívat své rychlé hráčky a do otevřené obrany pronikaly účinnými rychlými trháky,které bez váhání zakončovali střelbou-žádné váhání,nebo otálení-přímo na komoru.Do přestávky otočily utkání a v druhé polovině přidaly ještě další tři branky.Domácí hráli  nepřesně ,vázla kombinace.Navíc Brušperk dokázal využít  své silové hráčky v osobních soubojích k získání míčů.Štramberačky se sice snažily,ale nedokázaly udržet střed hřiště, příliš se stahovaly před své pokutové území.Jak přiznal trenér hostů, tak měl konečně poprvé k dispozici celý tým.Štramberku moc chyběla stoperka Tereza,výborná Kvasničková nestačila hasit všechny požáry v obraně.Tentokráte domácí tým nestačil na lepšího soupeře a hlavně nepokryl nebezpečnou Tesařovou, která dala pět branek. Oba aktéři budou mít v dalším kole nebezpečné soupeře.Brušperk se poměří doma s Havířovem a Štramberk zajíždí na horkou půdu do Bruntálu.

 

Veřovice-Bruntál  2:4 (2:3)

Branky:Bražinová 2x

Bruntál získal další skalp do své sbírky.Podle domácí kapitánky padla branka už v první minutě a ve 2.min. byl stav 1:1.Veřovice pak šly opět do vedení,ale soupeř otočil utkání dvěma brankami a v druhé polovině vítězství pojistil další brankou.Domácí měli v brance mladičkou Šulákovou,která musela zaskakovat za chybějící golmanku.Šuláková pak velmi chyběla útoku domácích.Bruntál nastoupil bez hráček zraněných v utkání s Lubinou a potvrdil pověst favorita.

 

Stachovice – Trojanovice  9:0 (3:0)

Stacovice měly s Trojanovicemi,které přijely zase jen s devíti hráčkami snadnou práci.Hosté odolávali jen první polovinu a pak to už bylo jen otázkou skoré.Petra Pospíšilová si spravila chuť po výprasku Baníku od Slávie 0:9,kde byla v brance Baníku a nestačila míče vytahovat ze sítě.V tomto utkání dala Trojanovicím tři branky.

 

Nové Sady – Pržno 7:0

Pržno se stále nemůže chytit.Další zápas vysoko prohrálo na půdě Nových Sadů,které patří k favoritům soutěže.Hosté přijeli v silně oslabené sestavě jen s jedenácti hráčkami.Dokázali být důstojným soupeřem domácímu týmu úvodních 20minut.Po inkasované brance se však ,,položili,, a Nové Sady postupně skoré navyšovaly.Pržno se bude muset vzchopit  na domácí půdě proti Lubině,což je další za silných soupeřů z čela tabulky.