MSDŽ sk.A 10.kolo

30.03.2014 15:54

Vítkovice-Brušperk 1:0

Český Těšín-Trojanovice 3:0

Pržno-Stachovice 4:2 Branky: Heroková 2x, Mojžíšková, Borová

Lubina-Veřovice 0:1

Ostrava-Havířov 3:1

Nové Sady-Štramberk 4:2

 

KOMENTÁŘE:

Vítkovice - Brušperk 1:0 (0:0)
branka: 76. Stošková
Po třech venkovních zápasech Vítkovice přivítaly na domácí půdě tým Brušperka, který byl před zápasem určitě favoritem utkání, mimo jiné proto, že před podzimní částí sezony porazil v přípravném utkání Vítkovice na stejném hřišti s přehledem 5:0. Jenže za dva měsíce se hodně změnilo, zejména u vítkovického týmu, do kterého se vrátily některé hráčky po zranění a přišly také nové posily. 
Utkání začalo mírnou převahou hostů, díky které zahrávali hned několik rohových kopů, ale bez vážnějšího ohrožení soupeřovy branky. Naopak na druhé straně po hrubce obrany zahrozila Kaštovská, která z dálky přehodila brankářku Studenou, ale míč zhruba o metr minul branku. Domácí fotbalistky měly v úvodu slabší dvacetiminutovku, ale pak začaly vyrovnávat fotbalovější projev hostí svou bojovností. Hra se přelévala ze strany na stranu a brankářky měly práci v průběhu celého zápasu, bohužel pro diváky se jednalo vesměs o střely z dálky, se kterými neměly tolik práce. Rozhodující okamžik přišel čtvrthodinu před koncem utkání, kdy Ocásková po levé straně vysunula Luzarovou, ta trefila sice pouze tyč brušperské branky, za odraženým míčem však šla důsledně Pabiánová a vrátila jej před branku. Její centr brankářka Brušperka neudržela a Stošková zblízka rozvlnila síť. V závěru utkání mohly Vítkovice potvrdit vítězství druhým gólem, kdy se v pokutovém území ocitla Špiláčková, přehodila si míč na levou nohu, ale její krásnou střelu k tyči excelentně vyrazila Studená na roh.
Vítkovice si připsaly do tabulky další cenné tři body. Stále stoupající úroveň jejich hry má bezesporu "na svědomí" také příchod nového trenéra Rostislava Odziomka, kterého doplňuje Davida Tabák, jenž už v minulosti u žen Vítkovic působil. Trenéři se netajili po zápase radostí, zejména z bojovného výkonu a věří, že přes těžké zbývající tři těžké soupeře ještě na podzim nějaký ten bodík jejich tým získá. Poděkovali všem hráčkám, které opět podaly bojovný výkon a vyzvedli opět v pohodě chytající Hronovou, která sice tentokrát nemusela vytáhnout ze svého repertoáru "kouzelné" zákroky, ale taky proto, že byla vždy na správném místě. Obdiv si tentokrát zaslouží nejen vítkovičtí fanoušci, ale i fandové Brušperka, kteří přicestovali k utkání podpořit svá děvčata, a tak probíhal sympatický fotbalový souboj nejen na hřišti, ale taky v ochozech.
Komentář zpracoval p.Milan Matýsek.
Pozn.L.Slaniny: Toho dne hrály ženy a juniorky Baníku prvoligová utkání a tak za Brušperk nemohla nastoupit děvčata na střídavý start z Baníku. 

Nové Sady – Štramberk 4:2 (2:0)
Domácí potvrdily pověst favorita a vyhrály,když o vítězství se zasloužila třemi brankami Michaela Mokrušová, jenž dostala Nové Sady až do tříbrankového vedení.Trenér hostů přeskupil síly, posílil ofenzivu a dvěma brankami Kociánové (z pokutového kopu za faul na Janu Kelnarovou) a Míši Davidové se štramberačky přiblížily k remíze.Bohužel jim nebylo přáno a soupeř další brankou (tentokráte střílela Petra Hrabalová) do sítě hostů pečetil vítězství 4:2.Dle ved.družstva pana Staffa se nepodařilo pokrýt nebezpečnou, rychlou a technicky zdatnou Mokrušovou a to je hráčka,která rozhoduje utkání.Štramberk rozhodně nepropadl a byl zkušenému soupeři zdatným protivníkem.Dobře zahrála kapitánka Jitka Čablová ,jenž dostala nevděčný úkol uhlídat soupeřovu kapitánku Lexovou .15 letá záložnice Štramberka Monika Židková zřejmě vystřílela zásobník ve včerejším prvoligovém utkání juniorky Baníku (hraje tam na střídavý start) když zatížila konto Pardubic dvěma brankama a na Olomouc už jí žádné golové střely nezbyly. Nové Sady se usadily na první příčce tabulky a nyní zajíždějí na horkou půdu do Havířova,jenž si bude chtít spravit chuť po prohře se Slovanem.Štramberk čeká také silný soupeř a v derby utkání uvítá na svém hřišti Spartak Lubinu. 

Český Těšín – Trojanovice 3:0
Bez střídání na obou stranách domácích i hostů bylo přesně jedenáct.
Branky : 6 min Brantálová po rohu Dordové a přiťuknutí Kurkové z poza šestnácky pod břevno 1:0.
Sestava ČT : Bajtková - Kurková, Kohutková, Sikorová, Pavlovičová - Hrabcová, Brantálová, Skočková, Dordová, Špalková . Žigová D.
34 min po centru Hrabcové zprava do prázdné placírkou Špalková 2:0
76 min po dobré kombinaci v obraně a několika narážeček s Brantálovou se najednou Kurková řítila sama na brankářku a solo zkušeně zakončila nad vybíhající gólmankou 3:0

Celý zápas se hrálo na jednu bránu, hostující tým nevystřelil za celé utkání ani jednou na bránu a jen naše nemohoucnost a výborný výkon hostující gólmanky zabránil vyššímu skóre. Vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo dát gól ani do prázdné brány a to hned dvakrát, byli jsme rádi aspoň za ty tři branky. 
Komentář Sylva Bajtková.

Lubina -Veřovice 0:1 (0:0)
Branky: 80.min. Šuláková
Sestava Spartaku Lubina: Petrová-Kuttnerová Veronika,Šmítová Veronika,Klečková Zuzana,Křížková Simona,Kolářová Pavlína,Machačová Petra,Kuttnerová Pavlína,Kvitová Anna,Marková Kateřina,Najvarová Monika-střídání: Šenková Adéla,Čechová Karolína
Sestava AFC Veřovice: Řeháková Adéla,Šuláková Michaela,Najvarová Kateřina,Lošáková Gabriela,Surovcová Ladislava.Najvarová Veronika,Pitelová Markéta,Pustějovská Iva,Fojtíková Kristýna,Dvořáková Hana,Saganová Michaela,-střídání:Rašková Kateřina,Tománková Radka,Jančálková Monika.
ŽK:Kateřina Marková 64.min. - 85.min.Gabriela Lošáková Šťastná střelkyně Michaela Šuláková
Domácí měli celé utkání více ze hry.V prvním poločase nebyla jejich převaha tak dramatická jako v druhé polovině utkání ,ale přesto si vytvořili několik šancí z nichž největší byla ve 36.min. kdy míč z kopačky Klečkové minul jen těsně tyč prázdné branky,brankářka už byla překonána.Veřovice bez dvou hráček základní sestavy Černochové a Bražinové podnikaly odvážné protiútoky,ale mladé hráčky Najvarová a Šuláková proti zkušené dvojici stoperů Markové a Kolářové moc šancí na úspěch neměly. Po přestávce se Marková přesunula do zálohy a hned se tlak domácího týmu zvýšil.Nicméně se tím vytvořil prostor pro nebezpečné protiútoky,zejména se začala prosazovat Míša Šuláková,která se v 50.min dostala před brankářku Lubiny Petrovou,ale poslala míč těsně vedle branky.Lubina odpověděla dvěma pokusy Veroniky Kuttnerové,jednou ji však vychytala brankářka Řeháková a podruhé šel míč nad břevno.V 76.min. stoperka Kristýna Fojtíková v poslední chvílí odkopává míč před utočnicí Lubiny,která se již napřahovala ke střele ze vzdálenosti necelých 10 metrů od branky.V 80.min. přišla však pro domácí krutá chvilka,Míša Šuláková,pohybující se na hranici ofsajdu dostala přihrávku,kterou si sklepla před sebe,potáhla si míč k brance a pod vyběhnuvší Petrovou jej poslala do sítě 0:1.Lubina vrhla všechny síly do útoku ve snaze zvrátit výsledek,ale branka Veřovic jakoby byla zakletá.Výborné stoperky Lošáková a Fojtíková v čele obrany dokázaly nejen útoky odvracet,ale zejména Krisýna Fojtíková, jež chyběla celou jarní sezonu z důvodu zranění dokázala míč vytáhnout až na polovinu soupeře a tam přihrát na nabíhající spoluhráčky.Z jedné takové akce mohly Veřovice zvýšit,ale opět jen těsně minula střela branku.Z protiútoku pak hráčka Lubiny zakončila stejně.Ačkoli domácí měli převahu a dostatek příležitostí ke skorování,tak se už druhé utkání neradovaly z branky a ani z vítězství. Veřovice dokázaly,že pod novým trenérem Radkem Matuškou překonaly krizi a směřuji k čelu tabulky.V týmu Veřovic dostávají příležitost nové mladé hráčky, které se začínají prosazovat.Z hlediska fotbalové krásy to nebylo nejpohlednější utkání,soupeři preferovali spíše přímočaré akce než kombinační hru. 
Komentář na základě zhlédnutí utkání zpracoval L.Slanina.

Pržno – Stachovice 4:2 (1:1)
Branky:Mojžíšková,Borová,Herok ová 2x - Blažková 2x
Velice pěkné podání našich holek, hrály si svoje a nepřízpůsobily hru, hře soupeře a asi to bylo proč jsme vyhrály .
Hned na začátku zápasu, Mojžíšková netrefila prázdnou bránu, naštěstí se pak prosadila a vstřelila první gól, ale naše radost netrvala dlouho - asi 10 minut a z rohu se trefila Blažková, naše gólmanka neměla sebemenší šanci. Takže do kabin se šlo s výsledkem 1:1.
Sotva začal druhý poločas se krásně uvolnila Heroková a vstřelila naši druhou branku. V zápase se pak nějakou dobu nic nedělo,pak jsme tradičně zase neproměnili šanci a Stachovice nám napálily břevno...uffff !!!!! 
Třetí branku vstřelila Borová z půlky. No paráda 3:1!!! Ale pak se úžasně uvolnila opět Blažková a rázem to bylo 3:2!! Ještě se podařilo z rohu Herokové hlavičkovat břevno, ale pak chybělo asi 8 minut do konce a Heroková vstřelila další branku, no trnula jsem hrůzou, aby se ještě něco nepodělalo, ale holky to nakonec udržely.. 
Komentář připravila paní Veronika Klaudová z Pržna.

Slovan Ostrava – ČSAD Havířov 3:1 (1:1)
Začátek zápasu jsme tlačily,bohužel nevyužily šance.
První gól padl ve 25 min. po rohovém kopu se hlavou trefila Volfová. 
I domácí se pak dostali do hry a po závaru před hostující brankářkou míč do sítě dopravila Dluhošová.
Tak skončil první poločas.
V druhé půli se hra vyrovnala, domácí hrozily z brejků a toho využily vstřelením dvou gólů
a zápas otočily.
Havířovské hráčky i přes velký tlak se na změnu skóre už nezmohly.
Komentář z utkání připravila Radka Volfová